1a Jornada de la Coordinadora de Comunitats Terapèutiques, Pisos de Reinserció i Centres de Dia de Catalunya PDF Imprimeix

El passat dia 4 d’octubre es va celebrar la 1a Jornada de la Coordinadora sota el lema

“La importància del grup en els serveis de Tractament Comunitari per a Drogodependents”.

La Jornada es va celebrar a la Casa del Mar i va ser inaugurada per la Presidenta de la Coordinadora i directora del Grup ATRA, Mercè Cervantes, amb el suport de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials. ICASS.

A continuació, la ponència marc a càrrec de Iñaki Rodríguez, doctor en pedagogia i psicòleg per la Universitat de Deusto, va centrar el debat .

Durant la Jornada es va debatre i reflexionar en grups , a fi de treballar els resultats d’un qüestionari que , prèviament s’havia treballat en els equips de les entitats que formen la Coordinadora en relació a la cohesió del grup. A continuació es van exposar les conclusions d’aquests grups de treball.

Posteriorment es van presentar experiències de bones praxis en relació a la cohesió del grup, tan de Comunitats Terapèutiques i Pisos de Reinserció com Centres de Dia: CT Can Serra, CT La Coma, CT Riera Major, CT Can Parellada, CT Can Puig, PR Forma 21, PR Rubió i Ors i CD FSC.

Pel que fa als nostres serveis, van exposar:

CT CAN SERRA, “la setmana de la cohesió” per part de Lluís Maestre, psicòleg clínic i director de Can Serra i Natalia Ravetllat, psicoterapeuta i coordinadora de Can Serra.

CT LA COMA , “teatre terapèutic” per part de Olga Ibarra, educadora social; Míriam Álvarez, educadora social i Alba Serra, educadora social de La Coma.

Les conclusions de la Jornada es presentaran al IV Congrés de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, que es celebrarà al novembre 2013.

Al final de la Jornada, la presidenta, Mercè Cervantes i en Lluís Grande, Subdirecció general d’Anàlisi i Programació de l’ICASS, varen fer la clausura.

1jornadacoordinadora

Si voleu veure més fotografies clicar aquesta adreça.