L’aïllament social, la cancel·lació de les activitats externes i la falta de visites mèdiques presencials han estat les principals seqüeles del confinament de l’any passat per a les persones amb problemes de salut mental. Així ho van manifestar algunes d’elles, i també especialistes, a la 4a Jornada Parlem Obertament que es va celebrar dimarts 15 de juny00 a la plaça de la Virreina de Barcelona.

Un sofà i un micròfon enmig d’una de les places principals del barri de Gràcia van congregar una quarantena d’assistents. L’acte va arrencar amb les reflexions de l’antropòleg i professor de la Universitat Rovira i Virgili Martín Correa Urquiza sobre actualitat i salut mental. El va seguir el psicòleg del Servei de Rehabilitació Comunitària Pi i Molist Javier Piris, que va explicar les experiències viscudes a l’ombra de la Covid-19.

A continuació l’activista d’Obertament Maria Antònia Vidal Gumí va explicar per què “Jo tampoc estic bé”; Aitor López (ADEMM) i Joan Carles Caminal (Fundació Joia) van conversar sobre la resiliència; l’equip del model ÀMBIT de l’hospital Clínic va explicar en què consisteix aquest servei i, finalment, Antoni Talarn, doctor en Psicologia i professor a la Universitat de Barcelona, va exposar els reptes als quals està sotmès el sector de la salut mental.

A banda de les intervencions, la plaça també va acollir una mostra d’art confinat.

acte a la plaça de la Virreina