La Fundació Pinnae ha fet públics els 18 projectes guanyadors de la III Convocatòria d’Impuls Social pel Territori i el programa Actua Dona” d’ATRA ha estat un dels seleccionats.

L’“Actua Dona” és un programa comunitari, integrador i d’atenció centrada en la persona, que ofereix suport a dones amb problemàtica derivada del trastorn mental, que pateixen o poden haver patit violències masclistes, tot potenciant el seu procés de recuperació i millorant la seva inserció comunitària i la seva inclusió social.

El projecte vol posar llum a un fenomen molt estès i invisibilitzat com és l’elevat percentatge de dones amb diagnòstic de trastorn mental que pateixen violències masclistes (un 75% segons un estudi del 2018 elaborat per la Confederación Salud Mental España). I compta amb la participació d’un voluntariat inclusiu format per dones amb i sense diagnòstic de trastorn mental amb l’objectiu de crear cercles de sororitat i lluitar contra l’estigma associat a aquest col·lectiu.

La convocatòria va estar oberta entre el 5 de maig i el 2 de juny d’aquest any i els projectes els han pogut presentar entitats socials que treballen amb l’objectiu d’ajudar persones i col·lectius vulnerables que desenvolupen la seva tasca a les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf.

Aquesta tercera convocatòria mostra el fort compromís de la Fundació Pinnae amb la societat més propera, enguany més necessari que mai en aquesta època incerta provocada per la Covid-19, que està afectant molt especialment les persones en risc d’exclusió social.

La Fundació Pinnae ha destacat l’extraordinària feina de les entitats socials que estan treballant constantment per a les persones més vulnerables del territori. I és que, tots els projectes seleccionats tenen com a objectiu la intervenció social, adreçant-se prioritàriament a persones en situació de pobresa o en risc d’exclusió social, persones en situació de malaltia, persones amb discapacitat i/o problemes de salut mental, persones grans i persones amb necessitats socioeducatives.